Web 3 i blokčejn tehnologije
Priključite se
Osnov za razvoj ovog inovacionog ekosistema je znanje, a Srbija je poznata po vrhunskim inženjerima svetske klase zahvaljujući, delom, jedinstvenom pristupu zemlje obrazovanju u prirodnim naukama i inovativnosti pojedinaca. Zahvaljujući tome postali smo i jedna od najatraktivnijih destinacija za istraživanje i razvoj proizvoda zasnovanih na blokčejn tehnologijama.

O konzorcijumu

Misija Superklastera Odličan 3 je stvaranje platforme koja pruža resurse i kreira podsticajno okruženje za razvoj održivog web3 ekosistema u Srbiji do 2027. godine.

Konzorcijum umrežava predstavnike web3 i blokčejn industrije sa privatnim i javnim sektorom u cilju primene ovih tehnologija u praksi. Povezivanjem lokalnog sa evropskim i svetskim tržištem, konzorcijum omogućava lakši pristup domaćim i stranim izvorima finansiranja, kao i informacijama neophodnim za unapređenje ekosistema praćenog ubrzanim rastom i razvojem.

Budući da postoji deficit kvalifikovane radne snage u Web3 tehnologijama, konzorcijum će se fokusirati na razvoj stručnjaka u ovoj oblasti, povećanju broja inovativnih proizvoda i osnaživanju tržišta kroz multidisciplinarnu saradnju konvencionalnih industrija, startapa i akademske zajednice.

Članovi konzorcijuma
MVP Workshop
Serbian Blockchain Initiative
Naučno-tehnološki park Niš
Moonstruck
Fakultet organizacionih nauka
Klaster menadžment tim
Emilija Živković
emilija.zivkovic@sbi.rs
Glorija Martinović
Teodora Vukašinović

Aktivnosti

Web3 One-Stop-Shop

Kontakt

Ukoliko se pronalazite u oblasti web3 i blokčejn tehnologija, imate ideju, znanje ili infrastrukturu, priključite se pilot superklasteru.