Održan prvi godišnji meetup superklastera Odličan3!

Superklaster Odličan3 nastavlja sa aktivnostima! U petak, 15. marta održan je i prvi godišnji meetup superklastera na kome se članovima predstavila nova direktorka, Sanja Ugrčić Pavlović.

Više od 50 predstavnika domaćih web3 kompanija, obrazovnih institucija, umetnika, konsultanata i web3 entuzijasta okupilo se u ICT Hubu na prvom godišnjem meetupu superklastera Odličan 3. Pored prilike da čuju više o planiranim inicijativama u narednoj godini, posetioci su uživali u neformalnom druženju i povezivanju sa drugim članovima.

Nakon kratkog uvodnog obraćanja direktorke projekta Srbija Inovira, Aleksandre Popović, prisutnima se obratila i Sanja Ugrčić Pavlović koja je nedavno preuzela ulogu direktora sueprklastera Odličan3 koja je predstavila ključne oblasti na koje će se superklaster fokusirati u narednoj godini i upoznala ih sa benefitima priključivanja ovakvoj inicijativi.

Događaj je posetila i Marija A. Longi, koordinatorka pomoći američke vlade za Evropu i Evroaziju, koja je razgovarala sa članovima superklastera. Oni su joj ovom prilikom detaljnije predstavili globalne uspehe domaćih web3 kompanija, veliki talenat domaćih inženjera i zašto je baš ovaj domen prava prilika za razvoj naše zemlje.