Visoka tehnologija u poljoprivredi i industiji hrane
Priključite se
Oko digitalne poljoprivrede i industrije hrane nazire se zajednica sa razvojnim i istraživačkim projektima koju je potrebno dodatno osnažiti, promovisati, proširiti i umrežiti. Da bi ovi potencijali bili ostvareni potrebno je obezbediti zaštitu prirodnih dobara Srbije – vode, zemlje i vazduha.

O konzorcijumu

AgTech konzorcijum predstavlja jedinstvenu, tržišno orijentisanu mrežu za stvaranje vrednosti, kao i visoko pozicioniranje najsavremenijih ideja iz oblasti poljoprivrede: biotehnologije, nanotehnologije i biosenzora.

Konzorcijum nastoji da omogući srpskom sektoru poljoprivrede da na najbolji mogući način iskoristi kontakte, znanja, resurse i aktivnosti članova konzorcijuma kako bi digitalno transformisali svoje poslovanje i učinili ga održivim i konkurentnijim na domaćim i inostranim tržištima.

Konzorcijum je okupljen oko vizije Srbije kao zemlje izuzetnih tehnoloških i naučnih kadrova koji zajednički ulažu u ubrzani razvoj inovativnih rešenja. Primarni ciljevi konzorcijuma će biti unapređenje obrazovnog sistema, podsticaj preduzetništvu, stvaranje povoljnog i motivišućeg pravnog okruženja za razvoj poljoprivrede, kao i promocija i afirmacija uspešnih biznisa i naučnih dostignuća iz Srbije.

Članovi konzorcijuma
Klaster menadžment tim
Anđela Ivković
andjela.ivkovic@biosense.rs

Aktivnosti

Kontakt

Ukoliko se pronalazite u oblasti visoke tehnologije u poljoprivredi i industriji hrane, imate ideju, znanje ili infrastrukturu, priključite se pilot superklasteru.