Gejming okruženje i virtuelna realnost
Priključite se
Domaći sektor proizvodnje video igara je jedna od vodećih niša kreativne i ICT industrije u Srbiji. Udruživanjem gejminga i srodnih oblasti (filmska post-produkcija, data science, obrazovanje), odnosno njihovom “gejmifikacijom”, doći će do daljeg razvoja gejminga kroz kreiranje inovativnih tehnologija, servisa ili proizvoda.

O konzorcijumu

Vizija konzorcijuma Creative Tech Serbia je da ovaj domen etablira kao “broj jedan” kreativnu industriju u Srbiji, koja će našu zemlju staviti na lidersku poziciju u oblasti gejminga kada je u pitanju čitav region. 

Konzorcijum će se fokusirati na podršku talentima u ovoj oblasti kroz raznolike vidove saradnje između akademskog sektora i privrede, kao i organizacija civilnog društva i startapa posvećenih razvoju formalnog i neformalnog obrazovnog sistema. Kroz akceleratorske programe i platforme za učenje, konzorcijum će i kreirati sistem za dalji razvoj postojećih timova i startapa.

U multidisciplinarnoj industriji koja uključuje rad umetnika, kreativaca, inženjera, tehnologa, preduzetnika i širokog dijapazona drugih profesionalaca, Creative Tech Serbia će doprineti stvaranju dodatne vrednosti za domaću ekonomiju.

Članovi konzorcijuma
Klaster menadžment tim
Relja Bobić
reljabobic@sga.rs
Kristina Janković Obućina
Nenad Jovanovski

Aktivnosti

Kontakt

Ukoliko se pronalazite u oblasti gejming okruženja i virtuelne realnosti, imate ideju, znanje ili infrastrukturu, priključite se pilot superklasteru.