AgTech Superklaster na Belgrade Venture Forumu

Učesnici ovogodišnjeg Belgrade Venture Forum-a, imali su priliku da se upoznaju sa temom agtech-a kao i aktivnostima i planovima prvog srpskog AgTech Superklastera na polju razvoja domaćeg agtech ekosistema.

Članovi superklastera – Prof. dr Vladimir Crnojević, ispred Instituta Biosense, Mihailo Vesović, ispred Privredne komore Srbije, Saša Rajačić, ispred kompanije Sunoko, Ivana Živković, ispred Delta Holding-a i Dejan Dramićanin, ispred kompanije Bitgear, učestvovali su u okviru panela na temu – Chit Chat the future of modern business in Agriculture?

Panel je vođen u formi razgovora u okviru kojeg je u fokus stavljen princip Triple Helix po kojem privreda, nauka i vladin sektor rade u sinergiji zarad višeg cilja. Panelisti su, svakog iz svog ugla – pružalaca proizvoda/usluga, implementatora, predstavnika naučne zajednice i insitutcije koja se zalaže za jačnje domaće privrede, predstavili značaj digitalne ili pametne poljoprivrede i samog AgTech Superklastera kao mesta okupljanja, gde svi akteri rade zajedno u cilju unapređenja domaćeg AgTech ekosistema, i jačanju globalne konkurentnosti domaćih AgTech firmi.

Ovo je bila sjajna prilika da se AgTech Superklaster predstavi na najznačajnijem investicionom forumu u regionu, koji desetu godinu za redom okuplja najveće investitore i tehnološko-inovativne kompanije iz ovog dela Evrope.