Odličan 3 ugostio eksperta za digitalnu imovinu Alexander E. Brunner-a

U periodu od 27. februara do 1. marta, Beograd je posetio Alexander E. Brunner, ekspert za digitalnu imovinu i viši savetnik brojnih međunarodnih tehnoloških kompanija. 

Tokom svog boravka u Beogradu, predsednik Home of Blockchain.swiss, javno-privatnog partnerstva osnovanog sa ciljem promocije švajcarskog blokčejn ekosistem na međunarodnom nivou, sastao se sa predstavnicima kompanija koje posluju u ovoj oblasti i organizacija koje se bave razvojem ekosistema, kao i domaćim pravnim ekspertima.

Na radionici održanoj na Fakultetu organizacionih nauka, Brunner je predstavio analizu švajcarskog ekosistema, kao i neke od najboljih primera mera za podsticanje razvoja web3 ekosistema. Ovom prilikom, posebno je istakao važnost dobre informisanosti donosioca odluka koji predvode ovakve inicijative dobro razumeju tehnologiju i njen potencijalni uticaj na ekonomiju i drustvo.

Alexander je posetio i mesečno okupljanje članova superklastera gde je imao priliku da upozna mlade inženjere zainteresovane za razvoj i budućnost blokčejn tehnologija i predstavi im Izveštaj o tržištu digitalne imovine Švajcarske čiji je autor. Izvšetaj je prvi put objavljen na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u maju 2022. godine. Brunner je sa posetiocima događaja razgovarao o poetncijalima upotrebe blokčejn tehnologije, važnosti uloge regulatora i trenutnim izazovima kripto i blokčejn zakonodavstva i koracima neophodnim za unapređenje poslovnog ambijenta.