Novogodišnji Growing Together u Nišu

U četvrtak, 22. decembra, članovi superklastera Odličan 3 okupili su se u Naučno-tehnološkom parku Niš, na još jednom Growing Together događaju. U prazničnoj atmosferi, više od 60 ljudi iz blokčejn zajednice ali i zainteresovanih studenata, okupilo se da razgovara o izazovima koji su obeležili 2022. godinu, kao i mogućnostima koji su pred nama u 2023. u Web3 industriji. 

Učesnike događaja prvo je tokom otvaranja pozdravio zamenik direktora NTP Niš, Miloš Grozdanović, a nakon toga je Ilija Ranković iz kompanije Timacun blockchain systems kroz studiju slučaja predstavio izazove blockchain i Web3 startup-ova u poslednjih godinu dana. Potom je usledio panel koji je moderirao Marko Ljubenović, jedan od osnivača Superklastera Odličan 3 i saradnik za institucionalnu saradnju i razvoj inovacionog ekosistema NTP Niš, kome su se na bini priključili sjajni sagovornici: Pavle Batuta, CO-founder blockchain startapa Moonstruck, Jovan Tišma, CO-founder ALL ART-a, Đorđe Mijović, CO-founder Tempus finance i Marko Veličković, founder Timacum blockchain systems.

Pavle Batuta se 6 godina bavi blockchainom, a svoju karijeru nastavio je kao jedan od osnivača Startup-a Moonstruck-a, blockchain development agencije i venture studia. Jovan Tišma se godinama bavio marketingom i finansijama, a trenutno je pažnju usmerio na svoju kompaniju All Art i NFT-eve, dok za sledeću godinu priprema lansiranje Art and Culture Metaverse. Đorđe Mijović se bavi decentralizovanim finansijama u Tempusu, a velika strast mu je i bavljenje pravnim regulativama. Marko Veličković iz Timacum-a odgovarao je na pitanja učesnika o dilemama kako komunicirati sa budućim klijentima i njihovim predrasumama pri ulasku na novo tržište. Po završetku panela, učesnici su, kako je to i uobičajeno za Growing Together događaje, uživali u dobrom networkingu.