Belgrade Blockchain Week od 31. maja do 9. juna

Od 31. maja do 9. juna, Beograd će ponovo ugostiti svetski poznate eksperte iz blokčejn industrije.

U prvoj nedelji juna očekuje nas Belgrade Blockchain Week, sa svojim centralnim događajem - ETH konferencijom. Osim konferencije, tokom BBW održaće se i brojni drugi događaji posvećeni upravo web3 i blokčejn temama kao što su i ETH hakaton, radionice i neformalni networking događaji.

I ove godine, superklaster Odličan3 organizovaće niz edukativnih i netowkorking događaja u saradnji sa svojim članovima i partnerima, sa ciljem da posetiocima iz sveta, ali i domaćoj javnosti, predstavi potencijale domaćeg web3 ekosistema.

Pored ETH konferencije, ne propustite da tokom Belgrade Blockchain Week-a posetite i KC Grad, epicentar kreativnosti u Beogradu, gde vas od 1. do 5. juna očekuju članovi superklastera i njihovi partneri koji će vas kroz različite događaje upoznati sa dobrim primerima saradnje, kako između tehnoloških kompanija, tako i uspešnih zajedničkih projekata web3 i tradicionalnih kompanija. 

U subotu, 1. juna u KC Gradu, James Corbett, osnivač i CEO Superchaina i Pavle Batuta, CTO kompanije Moonstruck, odgovoriće na sva vaša pitanja o pristupu podacima po Runes standardu. Narednog dana, superklaster će biti domaćin predstavnicima ICP Huba, sa kojima će diskutovati o tehnološkim temama, a ukoliko želite da čujete više o tokenizaciji sredstava koja postoje u fizičkom svetu, ponedeljak je pravi dan da posetite KC Grad. U prepodnevnom terminu od 11h vas čekaju Masterblox i predstavnici Fakulteta organizacionih nauka.

U utorak, 4. juna od 18h moći da čujete iskustva TRAKENa i CERESa u primeni blockchaina u energetskom sektoru. Pored toga, 5. juna biće organizovan i Meet The Talent! događaj posvećen povezivanju kompanija sa web3 entuzijastima koji su svoje prve korake na ovom putu načili učešćem na Web3 i Web2.5 akademijama u organizaciju superklastera.

Otvoreni dijalog na temu zakonodavnih okvira u Web3 industriji Srbije neophodan je preduslov za razvoj postojeće regulative i njeno približavanje evropskoj. U okviru Belgrade Blockchain Week-a, Policy Lab će sumirati iskustvo kontinuiranog rada na unapređenju pravnih propisa u Srbiji, 6. juna, na 22. spratu Beograđanke, u prostorijama kompanije Web3Mine.

Tokom BBW biće održana i dva panela na temu povezivanja umetnosti i web3 tehnologija. Panel diskusija „Kripto umetnost”, prva ikada na ovu temu, biće održana u okviru retrospektivne izložbe Vladana Radovanovića u Muzeju savremene umetnosti, 6. juna. Naredni dan biće rezervisan za događaj posvećen muzejima i inovacijama koji se realizuje u saradnji sa organizacijom NK ICOM Srbija u Narodnom muzeju Srbije od 12h. Nakon jednosatnog panela na temu: „Muzeji i Web3“ uslediće i prezentacija, tokom koje će biti otvorena i tema zakonskih okvira poslovanja muzeja u Web3 ekosistemu u Srbiji.