Održana druga po redu SPLET Tech konferencija

I ove godine smo, uz podršku USAID-a, zajedno sa kolegama sa projekta "Preduzmi ideju", koji realizuje konzorcijum okupljen oko Inicijative "Digitalna Srbija", organizovali SPLET Tech - vodeću regionalnu konferenciju o inovacijama i inovacionom preduzetništvu.

10. oktobra, na čak 9 simultanih bina, održano je 70 predavanja, interaktivnih Q&A sesija, radionica, panela i motivacionih govora. Na ovogodišnjem SPLET-u, učesnicima se obratilo više od 120 govornika iz Srbije, reigona i sveta. Pored toga, i ovu SPLET Tech konferenciju obeležila je i javna pitching sesija, održana uz podršku kompanije A1, na kojoj se predstavnicima VC fondova i privatnim investitorima predstavilo 5 domaćih startapa a pobedu je odneo Sign Avatar.

Govornici druge po redu SPLET Tech konferencije govorili su o skaliranju poslovanja, pristupu internacionalnim tržištima, aktuelnim trendovima ali i svojim preduzetničkim iskustvima i budućnosti tehnologije. Među SPLET govornicima našli su se i brojni gosti, predstavnici ekosistema iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i VC fondova iz regiona, a učesnici su čuli i aktivnosti koje će prvi superklaster u Srbiji, Odličan 3, sprovesti u naredne dve godine sa ciljem da domaću web3 i blokčejn scenu postavi u sam centar svetskih dešavanja.

Program konferencije upotpunjen je i izlagačkim prostorom u kome su posetioci mogli da uživaju u različitim aktivacijama koje su organizovali partneri konferencije. Još jedna prilika za startape da se predstave na SPLET-u bila je i startap zona, u okviru koje je 30 startapa dobilo priliku da prikaže inovativna rešenja.

SPLET je posetio i ambasador SAD u Srbiji, Kristofer Hil koji je ovom prilikom obišao startap zonu i razgovaro sa govornicima konferencije. Pored njega, MTS dvoranu posetila je i Bruk Ajšam, direktorka misije USAID u Srbiji koja je upoznala brojne srpske startape koji su joj predstavili svoja inovativna rešenja.

Pogledaj i ostale vesti

Koordinatorka pomoći američke vlade za Evropu i Evroaziju upoznala superklaster Odličan3!