Superklaster #Odličan3 predstavio domaći web3 ekosistem u Lisabonu

Predstavnici superklastera Odličan 3 predstavili su svoje inovacije i planove na međunarodnoj sceni tokom posete Web Summit-u. 

I ovde godine uzeli smo učešće na jednom od najvećih tehnoloških događaja na svetu a posetu Lisabonu superklaster Odličan 3 iskoristio je da se predstavi potencijalnim internacionalnim partnerima.

U okviru događaja koji su organizovali u Lisabonu, superklaster Odličan 3 je okupio preko 50 web3 entuzijasta, željnih upoznavanja sa predstavnicima inovacionog ekosistema iz Srbije. Na zvaničnom delu programa, Aleksandra Popović, direktor projekta Srbija Inovira, je predstavila snage inovacionog ekosistema u Srbiji, s posebnim osvrtom na potencijal web3 tehnologija.

Nemanja Petrović, ispred Klaster odbora superklastera Odličan 3, je izložio dosadašnje aktivnosti klastera i planove za narednu fazu, dok je Jovan Tišma iz kompanije All.Art pružio bliži uvid u rezultate i kapacitete domaćih kompanija. Miloš Grozdanović iz NTP Niš je predstavio infrastrukturne kapacitete inovacionog ekosistema u Srbiji.

Po završetku programa, posetioci su iskoristili priliku da se u neformalnoj atmosferi upoznaju i povežu i sa ostalim članovima superklastera, otvore diskusiju o mogućnostima saradnje i saznaju više o prilikama u web3 domenu u Srbiji.

Pogledaj i ostale vesti

Koordinatorka pomoći američke vlade za Evropu i Evroaziju upoznala superklaster Odličan3!