Pojačalo Specijal 01: Kako da Srbija postane lider u oblasti inovacija?

Dejan Ranđić, ispred ICT Hub-a i projekta Srbija Inovira i Nebojša Bjelotomić ispred Inicijative Digitalna Srbija, diskutovali su o dva vrlo zanimljiva i komplementarna projekta, gostujući u podcastu Pojačalo Specijal.

U prvom delu razgovora Dejan je objasnio da se projekat Srbija Inovira bazira na hipotezi da su rezultati u proteklih osam godina sjajni ali da dostižu svoj nekakav zenit ako se posmatra ekosistem kao nešto što može samoniklo da raste do određenog stadijuma. Ukoliko bi posmatrali metodološki okvir sada je vreme da pređe iz te faze samoniklog ekosistema u usmerenje sa jasnom i jačom podrškom.

„U ovom trenutku mi smo pre svega bez jasnog fokusa, doživljavamo nekakve uspehe oko toga, nema nikakve dileme, ali sa druge strane, ako pričamo o nekakvoj snazi  IT sektora, što vrlo često čujemo, moglo bi se reći da se ona bazira uglavnom na outsourcing firmama, koje, ono što je važno pomenuti, nemaju, u najčešćem broju slučajeva svoj proizvod, već praktično baziraju svoj uspeh na trenutnim okolnostima po kojima oni mogu da uspešno posluju, dajući stručnu radnu snagu za komplementarnu cenu, koja je konkurentna na svetskom tržištu.“ zaključio je Dejan.

Celu epizodu pogledajte na linku: https://pojacalo.rs/pojacalo-specijal-01-kako-da-srbija-postane-lider-u-oblasti-inovacija/

Pogledaj i ostale vesti

Koordinatorka pomoći američke vlade za Evropu i Evroaziju upoznala superklaster Odličan3!