Netokracija Office Talks: Prvi superklasteri u Srbiji i osvrt na Web3

Na pitanje kako se zainteresovani startapi, predstavnici akademske zajednice i privrede mogu ujediniti u prve srpske superklastere odgovor su dali Aleksandra Popović, direktor projekta Srbija Inovira i Pavle Batut, predstavnik domaće blockchain zajednice.

Krajem prošle godine u rezultatima istraživanja koje je sproveo projekat Srbija Inovira, a koje je imalo za cilj da utvrdi u kojim je to oblastima Srbija najkonkurentnija, istakle su se četiri oblasti: Visoka tehnologija u poljoprivredi i industriji hrane, Gejming okruženje i virtuelna realnost, Web3 i blockchain tehnologije, Napredna rešenja u medicinskoj tehnologiji i biotehnologiji.

U sklopu podcasta Aleksandra i Pavle razgovarali su o pojedinačnim oblastima kao što je agrotech, healthtech i gaming, a poseban fokus stavljen je upravo na web3 imajući u vidu da su na ovom polju srpski startapi napravili fantastičan pomak, pozicionirajući našu zemlju kao jednu od top pet lokacija za razvoj blockchain rešenja.

Pored navedenog diskutovali  su i o javnom pozivu koji je projekat Srbija Inovira otvorila kao i o uslovima koje zainteresovani startapi, predstavnici akademske zajednice i privrede moraju da ispune pre nego što se prijave za projekat. Sve interesne grupe imaju priliku da dobiju podršku koja će im pomoći da u naredne četiri godine pokrenu superklaster u jednoj od navedenih oblasti.

Celu epizodu pogledajte na linku: https://www.netokracija.rs/prvi-superklasteri-u-srbiji-194391

Pogledaj i ostale vesti

Koordinatorka pomoći američke vlade za Evropu i Evroaziju upoznala superklaster Odličan3!