N1 Dan uživo: SPLET Tech konferencija, konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu

Aleksandra Popović, direktor projekta Srbija Inovira, gostujući u emisiji Dan uživo, približila je konferenciju SPLET Tech, koja se po prvi put održala u Beogradu u organizaciji dva projekta, podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj - USAID: „Preduzmi ideju“ u realizaciji Inicijative „Digitalna Srbija“, i „Srbija Inovira“ koji sprovodi ICT HUB.

Ovim povodom istakla je da je cilj konferencije bio da prvi put na jednom mestu okupi sve učesnike inovacionog ekosistema, kako bi se pričalo o inovacijama iz različitih uglova. Prvenstveno iz ugla velikog broja preduzetnika koji su uspeli od ideje da naprave globalno uspešne kompanije i koji su podelili svoj put i neke uspešne i manje uspešne priče. Sagledane su i inovacije iz ugla investitora, države, privrede i nauke koje blisko sarađuju u pogledu razvoja inovacija.

„SPLET Tech je rezultat višegodišnjeg angažovanja i poslovanja organizacija koje stoje iza pokretanja cele ove konferencije. U pitanju su Inicijativa Digitalna Srbija sa projektom „Preduzmi ideju“ i ICT Hub sa projektom Srbija inovira, uz podršku USAID-a za realizaciju ovih projekta kao i same konferencije. Nekako je došlo do te saradnje sasvim logično pošto, imajući uvid u dugogodišnja dešavanja u inovacionom ekosistemu, prepoznali smo da je sada pravi momenat i pravo vreme da okupimo sve ljude. Vidimo po interesovanju, po broju i prijavljenih i po fantastičnom odzivu govornika da je pravo vreme da pričamo o tome kako možemo da ubrzamo taj naš razvojni put u pogledu tehnološkog preduzetništva.“ zaključila je Aleksandra.

Pogledaj i ostale vesti

Koordinatorka pomoći američke vlade za Evropu i Evroaziju upoznala superklaster Odličan3!