Okupljanje francuske i srpske tehnološke zajednice

U utorak 28. februara 2023. godine, u saradnji sa organizacijom La French Tech, pilot superklaster Laboratorija zdravstvenih tehnologija je održao još jedan meetup health i biotech zajednice.

Četrdeset članova srpske i francuske tehnološke zajednice okupilo se u Organskom podrumu, sa ciljem povezivanja predueztnika i podsticanja novih poslovanih poduhvata.

Direktorka pilot superklastera Ivana Kostić, zvanično je otvorila događaj predstavivši pilot superklaster i njegov dosadašnji rad. Nakon njenog izlaganja, predsednik La French Tech u Srbiji, Nikolas Rabrenović, predstavio je ciljeve njihove organizacije. Događaju se pridružio i ataše za tehnologiju i inovacije Francuske Ambasade u Beogradu, Francois-Exavier Kowandy koji je predstavio dogovorene tačke saradnje i najavio potencijalne oblike saradnje: Srpsko-francuski tehnološki forum, program posete srpskih startapa francuskoj zajednici i drugo.

Kratko izlaganje o svojim iskustvima u serijskom preduzetništvu podelio je i Andrej Kravčuk koji je detaljnije predstavio i sve startape sa kojima sarađuje ili čiji je osnivač, kao što su Neuro Blast, InvetLab, Dia solution, Meet your farmer.

Po završetku zvaničnog dela, članovi obe zajednice su se upoznavali i razmenjivali zanimljive uvide, trendove i inovacije u svojim oblastima u prijatnoj francuskoj atmosferi.