Novogodišnji meetup superklastera Laboratorija zdravstvenih tehnologija

Kao poslednju aktivnost u 2022. godini pilot superklaster Laboratorija zdravstvenih tehnologija održao je za svoje članove Novogodišnji meetup 28. decembra. Program je moderirao Nikola Stanojević, serijski preduzetnik sa nekoliko svojih startapa SOMA, Imunin i drugi, koji već neko vreme intenzivno radi sa startapima i učestvuje u njihovom finansiranju.

Priliku da se prvi predstavi zajednici imamo je Ivan Jurčić ispred startapa TelMed, koji je predstavio poslovni model i dosadašnji napredak ovog novog teleradiološkog rešenja za elektronsko slanje medicinskih slika i snimaka neizmenjenog kvaliteta. Još jedan član tima Vladimir Jovičić objasnio je detalje koji stoje iza tehničke specifikacije njihovog rešenja. Uspeli su da zainteresuju sve prisutne sa diskusijom i pitanjima koja je krenula od 2 minuta prezentacije.
Nakon toga, profesor sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Pavle Anđus predstavio je svoju i inovaciju svog tima koja je proizašla iz njihovog dugogodišnjeg istraživanja. Tema je razvoj organ-on-a-chip sistema za dijagnostiku brojnih neuroimunoloških bolesti koje se danas ili nikako ili dugotrajno i neprecizno detektuju.

Za kraj, Golden Bee, predstavljen je od strane osnivača Slobodana Dolaševića prisutnim članicama superklastera. Reč je rešenju koje omogućava uzgoj pčela u kućnim uslovima i zatvorenom prostoru, pre svega sa fokusom na rešavanje i doprinos zdravstvenom aspektu koji domaći med i proizvodnja pčelinjih proizvoda mogu doprineti korisnicima njihovog proizvoda.
Nakon prezentacija publika se aktivno uključila pitanjima, sugestijama i idejama za dalji razvoj startapa. Osnivači su međusobno razmenjivali iskustva i savete za buduće poslovne korake i povezivali se sa njima relevantnim predstavnicima zajednice za dalji razvoj njihovih startapa. Nakon završetka programa, članice su imale vreme za novogodišnji networking, kao i za razmenu novogodišnjih poklona.