Meetup: Med&BioTech superklaster

Pilot superklaster „Laboratorija zdravstvenih tehnologija“, koji predvode Health Tech Lab, Naučno-tehnološki park Niš i FEFA Fakultet, organizovao je svoj prvi meetup u petak, 8. jula 2022. godine.

U Naučno-tehnološkom parku u Nišu, okupili su se članovi superklastera ali i druge organizacije zainteresovane za rešenja u medicinskoj i biotehnologiji. Ovom prilikom predstavljeni su planovi za budućnost, ambiciozni ciljevi i zanimljivi projekti na kojima će ovaj pilot i njegovi članovi raditi.

Predstavnici med&biotech ekosistema su iskoristili ovaj meetup za razmenu ideja i iskustava, međusobno povezivanje i upoznavanje sa važnim stejkholderima iz ovog ekosistema. Nakon zanimljivih prezentacija, članovi superklastera nastavili su neformalno druženje u Naučno-tehnološkom parku.
Važnost ovakvih inicijativa prepoznali su i kabinet predsednika Vlade Republike Srbije, Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Neomedica d.o.o., Niš, Serbia, Naissus technologies i ACIBADEM BEL MEDIC koji su se ovoga puta obratili prisutnima.

Sa nestrpljenjem iščekujemo i naredne događaje superklastera.