Med&BioTech scena Regiona Istočne i Južne Srbije

Na temu „Med&BioTech scena Regiona Istočne i Južne Srbije“ pričali smo u ponedeljak, 21. novembra u Naučno-tehnološkom parku Niš.

Meetup je organizovao pilot superklaster „Laboratorija zdravstvenih tehnologija“ a  direktor NTP Niš, dr Milan Ranđelović, pozdravio je prisutne i ukazao na značaj ovog projekta, kao i koje vrednosti je NTP Niš prepoznao. Nakon toga, o strukturi superklastera, dosadašnjim realizovanim aktivnostima, ali i budućim planovima, prezentovale su članice menadžment tima Ivana Kostić, Aleksandra Lazevski I Mina Matić.

Bili smo u prilici da čujemo i sa kojim problemima se susreće Klinički centar Niš, kao i koja rešenja može ponuditi superklaster i na koji način povezati državu, nauku i privredu kako bi zajedno došli do željenih rezultata.

Startap kompanije ByTech i Kidneya Therapeutics, članovi superklastera, podelile su sa prisutnima svoje iskustvo I benefite. Kompaniji ByTech je omogućena saradnja sa jednom privatnom poliklinikom u Nišu, koja je takođe član superklastera radi unapređenja njihovog proizvoda.