Hakaton i mejkaton u Nišu

Pilot superklaster Laboratorija zdravstvenih tehnologija 18. i 19. marta u Naučno-tehnološkom parku u Nišu organizuje hakaton i mejkaton na temu personalizovane medicine. 

Na hakatonu učestvuju multidisciplinarni timovi, sačinjeni od dva do pet članova, od kojih jedan ima iskustvo u domenu razvoja tehnologije, a jedan demonstrira interesovanje u oblastima razvoja poslovanja. Za učešće se mogu prijaviti timovi, kao i pojedinci koji žele da svoja znanja i kreativnost unaprede kroz rad u timu. 

Na završnici programa, od timova se očekuje da isporuče rani prototip koji opisuje karakteristike predloženog tehničkog rešenja ili eksperimenta. Pored takmičarskog dela, timove očekuju i radionice koje će im pomoći da bolje razumeju okruženje u kome se razvija jedan startap, postave svoj biznis model i kreiraju finansijske konstrukcije. U svrhu razvoja hardverskih rešenja, timovima će biti dostupne laboratorije u Nišu, Beogradu i Novom Sadu.

Najbolje timove očekuju nagrade kao što su:
- Poslovno mentorstvo sa ekspertima iz oblasti personalizovane medicine,
- Učešće u programu akceleracije u organizaciji pilot superklastera Laboratorija zdravstvenih tehnologija;
- Mogućnost prijave za virtuelno članstvo u NTP Niš;
- Pomoć u pripremi aplikacije za programe podrške;
- Stručna podrška prilikom registracije kompanije;
- Članstvo u pilot superklasteru;
- Pristup drugim partnerskim programima;
- Brojne druge vredne nagrade.

Timovi iz Niša prototipove svojih rešenja moći će da pripremaju u Naučno-tehnološkom parku, na Mašinskom i Elektronskom fakultetu, u okviru Deli prostora i Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija. Učesnicima iz Beograda, biće otvoren pristup Centru za promociju nauka, kompaniji Polyhedra, istraživačkom centra Pharm Print Lab u okviru Farmaceutskog fakulteta u Beogradu i prostorijama 3D Republike, dok timovi iz Novog Sada pristup neophodnoj opremi obezbeđuje udruženje ,,Mejker”.

Učešće je potpuno besplatno i otvoreno za pripadnike svih starosnih grupa, a svaki tim mora imati najmanje jednog punoletnog člana. Prijave su otvorene do 28. februara u 23:59h, popunjavanjem formulara.