Sve domaće igre na jednom mestu!

Od danas je na sajtu Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) dostupna stranica sa svim igrama pravljenim u Srbiji. Igre se mogu pretraživati po platformi i žanru i ovo je jedinstvena kolekcija koja pruža kompletan uvid u proizvode domaćih gejming kompanija.

Na platformi se nalazi preko 160 naslova iz najrazličitijih žanrova, a većina je pravljena za PC i mobilne platforme. Najveći broj igara dolazi iz Beograda, Novog Sada i Niša i na njima su radili timovi od jedne osobe do preko 80 ljudi. Ovo pokazuje veliku raznolikost i potencijal srpske gejming industrije.

Zahvaljujući ovakvoj bazi, koja će se stalno proširivati, svi zainteresovani izdavači i investitori iz sveta gejminga mogu bolje da upoznaju naše projekte i studije, kao i mediji, obrazovne institucije i drugi donosioci odluka.

Po zvaničnom godišnjem izveštaju SGA, igre proizvedene u Srbiji kupljene su i preuzete više od 370 miliona puta u celom svetu. Industrija je prihodovala 125 miliona evra i zapošljava preko 2.300 stručnjaka iz različitih branši.