Srbija Inovira predstavila svoj projekat na ovogodišnjem Webizu

17. septembra ove godine, Aleksandra Popović, direktorka Srbija Inovira predstavila je na Webizu naš projekat, njegove ciljeve, aktivnosti, kao i partnere sa kojim ga sprovodimo tokom naredne četiri godine.

Pored samog projekta, Aleksandra se osvrnula i na status inovacija u domaćoj privredi. Ona je učesnicima konferencije ponudila viđenje o načinu na koji je moguće identifikovati inovacioni potencijal i unaprediti kompetetivnost u domaćoj ekonomiji fokusirajući se na specifične tehnološke domene.

Time su učesnici konferencije bili u prilici da saznaju više o globalno potvrđenom ekonomskom modelu – superklaster, koji će u naredne četiri godine biti poluga za unapređenje domaće privrede kroz razvoj inovacija.

Budući da Webiz konferencija predstavlja mesto gde se vrši razmena znanja iz oblasti digitalnih tehnologija, inovacija, preduzetništva i IT-ja, smatramo da je naše učešće bila sjajna prilike da upoznamo tu publiku sa projektom i aktivnostima u narednom periodu. Takođe, Aleksandra je iskoristila priliku da najavi predstojeće rezultate istraživanja i pruži informacije o javnom pozivu za učešće u pilot superklasterima.