Otvoren poziv za BioSens akcelerator

Pozivamo inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju Biosense akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede. Rok za prijavu je 01. februar 2023.

Kroz intenzivne obuke, lično mentorstvo i pristup BioSens istraživačkim resursima, BioSens akcelerator će pružiti mogućnost domaćim IT preduzetnicima da kroz razvoj novih rešenja, kao i unapređenje postojećih, doprinesu digitalizaciji poljoprivrede.

Program će okupiti više od 20 mentora iz zemlje i inostranstva, koji će svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomoći novim tehnološkim preduzetnicima da testiraju izvodljivost i održivost svoje poslovne ideje i digitalnih rešenja, i da svoje ideje i proizvode pretvore u održiv poslovni poduhvat.

Program će biti realizovan tokom tromesečnog kursa na proleće 2023, u periodu od marta do juna, a namenjen je startapima koji:
- Razvijaju i primenjuju inovacije i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor;
- Rešavaju realan problem na tržištu tako što rade na unapređenju već postojećih rešenja ili digitalizaciji prethodno analognih rešenja.

Za učešće u programu biće odabrano do deset startapa. Rad će se odvijati kroz dve nedeljne radionice (uživo i onlajn) koje će držati stručnjaci sa iskustvom, a veliku ulogu imaće i tematski susreti, sastanci i druga dešavanja. Pored mentorske podrške, timovi će imati i naučnu podršku BioSens Instituta u prenošenja znanja, pristupu neophodnim setovima podataka, naučno-istraživačkoj opremi, i/ili test farmama – resursima koji su im neophodni za razvoj digitalnih proizvoda.

Najbolji timovi imaće priliku da učestvuju na velikom regionalnom završnom događaju (Demo Day), gde će predstaviti svoju ideju pred internacionalnom publikom i internacionalnom mrežom investitora.

Prijave za treću generaciju BioSens akceleratora otvorene su do 1. februara 2023. godine. Za prijavu je neophodan pitch deck od 10 slajdova i popunjena prijava. Detaljnije informacije o BioSens programu i samom procesu prijave možete pronaći na zvaničnom sajtu - http://accelerator.biosense.rs/.