Predstavili smo osam domena sa najvećim inovativnim potencijalom

Zajedno sa USAID-om, svečano smo ozvaničili početak projekta Srbija inovira. Događaju koji se održao 18. juna 2021. godine u Beogradu, prisustvovali su predstavnici privrede, startap i akademske zajednice, finansijskog, vladinog i nevladinog sektora.

Cilj projekta Srbija inovira, koji će biti sproveden u saradnji sa Centrom za istraživanje javnih politika i WM Equity partners je da zajedno stvorimo povoljno okruženje za razvoj inovacija u Srbiji.

Brojnim gostima okupljenim u Parku Aleksandrov obratili su se Šenli Pinčoti, vršilac dužnosti direktora misije USAID u Srbiji, Kosta Andrić, generalni direktor ICT Hub-a, Aleksandra Popović, rukovodilac projekta Srbija inovira, kao i Branka Anđelković, suosnivačica i programska direktorka Centra za istraživanje javnih politika.

Na događaju smo identifikovali osam oblasti u okviru kojih će se pojedinačni igrači povezati i dobiti neophodnu tehničku, institucionalnu i finansijsku podršku. Oblasti koje učestvuju u istraživanju su: veštačka inteligencija, blockchain tehnologija, visokotehnološka poljoprivredna proizvodnja, industrija video igara, rešenja za pametna okruženja, eko-pametni energetski izvori, napredni materijali i napredni procesi proizvodnje i biotehnologija. Istraživanje traje i do jeseni, kada ćemo odlučiti koja četiri domena će biti da testirana u realnom okruženju kroz pilot projekte.